Naust

Boathouse


Naustet ligger på øya Sokn utenfor Stavanger, er en ny feriebolig plassert på to hundre gamle naustmurer i kystkulturlandskap i Ryfylke. Prosjektet utforsker hvordan nye byggemåter kan ta med seg historien og byggeskikken inn i en ny tid med nye behov. Prosjektet oppretholder den gamle naustfunksjonen i bunn bak de gamle natursteinsmurene. Nybygget over er utført i oksidert zink for å motstå det harde klimaet fra Nordsjøen utenfor. Prosjektet knytter fortid og fremtid sammen i en fabulerende regional arkitektur.

The Boathouse is located at the Isle of Sokn outside Stavanger on the Vest coast of Norway. The project is a small vacation home built on a two-hundred-year old boathouse-ruin in a heritage costal landscape. The new building investigates how new ways of building still can bring on the history and the building traditions, of the past, into a new era. The old boathouse-function is kept under the new part of the building. The top is cladded in oxidized zinc to protect it against the especially hard weather form the North Sea. The projects occupation has been to connect past and future together in a fabulating regional Architecture.
Status
Invitation (2016)
Completed (2020)

Location
Sokn, Ryfylke, Rogaland, Norway

Foto Rasmus Norlander




Naustmiljø







Molo








Fasade mot nord








Soveromsvolum







Gavl mot Mastrafjorden








Naustdel







Molo








Oppholdsrom-I







Oppholdsrom-II







Oppholdsrom-III












Opphold / kjøkken

 









Hovedinngang







Gang













Byggherre - Privat

Hovedentreprenør - Høie Ueland
Arkitekt - Espen Surnevik



Møbler og innredning furniture


Espen Surnevik





Bad







Inngangsdør








Soverom-I







Soverom-II








Uteområde mot vest





Works ︎︎︎




Telefon
(+47) 986 21 856

Post
sivilarkitekt espen surnevik as
Ugleveien 7
0853 Oslo, Norway




© 2021 sivilarkitekt espen surnevik as