Feriehus

Vacation house, Rogaland, Norway 2014 - 2017


Feriehuset er bygget som en komplett bolig på øya Rennesøy i Ryfilke utenfor Stavanger. Prosjektet er plassert i vernet kystkulturlandskap hvor trær og fjellformasjoner er beskyttet og tatt vare på under bygging. De flere milioner år gamle horisentale sedimentære geologiske formasjonene hentes inn i boligen gjennom åpninger, og har ledet frem til bruken av en horisontal tegl i de bærende veggene. Romorganiseringen er basert på et konstruktivt grid på 3.5 X 3.5m som organiserer alle funksjoner og bæring. Rolige avdelinger, med soverom og bad, er organisert i hver ende av boligen. Sosiale samlingsrom er lagt i midten.

Vacation house is built as a complete house for permanent living, at the isle of Rennesøy, in Ryfylke outside Stavanger. The project is placed in a restricted heritage landscape-area where trees and rock formations has been taken care of during planning and building. Several year old horizontal sedimental rock formations is brought in to the house trough large openings in the facades. The rock formations have also led to use of a horizontal gray brick in all bearing walls in the house. The rooms and functions are all organized according to a grid of 3.5 X 3.5m that also organizes the bearing structure. Quite departments, with bedrooms and baths, are organized in each end of the house, while social common rooms are located in the middle.
Status
Invitation (2014)
Completed (2017)

Location
Rennesøy, Rogaland, Norway

AD-Award
München 2019


HAÜSER-Award Special Mention
Düsseldorf 2020



Foto Rasmus Norlander






















































































Byggherre - Privat klient

Hovedentreprenør - Høie Ueland AS
Arkitekt - Espen Surnevik



Møbler og innredning furniture


Espen Surnevik

















Telefon
(+47) 986 21 856

Post
sivilarkitekt espen surnevik as
Ugleveien 7
0853 Oslo, Norway




© 2021 sivilarkitekt espen surnevik as